Kaplama Diş Nasıl Çıkarılır? Eski Diş Kaplama

Kaplama diş nasıl çıkarılır

Kaplama Diş Nasıl Çıkarılır? Eski Diş Kaplama

Diş kaplaması; hasar görmüş dişlerin bütünlüğünü sağlamak için görünen tüm yüzeylerini kaplayan, boyutunu, şeklini ve görünümünü geliştiren sabit protezlerdir. Yapısal olarak yeniden restore edilen diş; besinleri daha sağlıklı olarak çiğnemenizi ve gülüşünüzün görünümünü iyileştirmenizi sağlar. Dişler üzerine yapıştırıldıktan sonra doğal dişlerinizden farklı görünmez ve iyi bir ağız bakımı ile 40 yıla kadar ağızda kalabilir.

Eski Diş Kaplamanın Çıkarılması

Diş kaplamalar tekli veya çok üyeli yapılabilirler. Eksik diş olması durumunda da diş köprüsü uygulanır. Bazen bir bazen iki veya daha fazla diş eksikliği diş köprüsü ile rahabilite edilebilmektedir. Yapılan diş kaplamalar siman adı verilen diş kaplama ile diş arasındaki boşluğu dolduran sement yani çimento bileşikleridir. Adhesor karboksilat, cam iyonomer gibi farklı türlerde siman yani diş kaplama yapıştırıcıları mevcuttur.

Eski Diş Kaplama Nasıl Çıkarılmalı?

En önemlisi alttaki dişe zarar vermemektir. Diş kaplamasını kuron sökücü ile vurarak çıkarmaya çalışmak periodontal olarak zayıf olan dişlerin sallanmasına veya yerinden çıkmasına neden olur. Diş kuronunun kırılma olasılığını da dikkate almak gerekir. Bu nedenle kaplamanın kesilerek diş üzerinden hareket ettirilmesi gerekir. Güvenli bir biçimde çıkarılan diş kaplamalarının yerine yenileri yapılır ve uzun yıllar sağlıklı bir biçimde kullanılabilirler.

Kaplama Diş Sökülürken Acır Mı?

Hayır, herhangi bir acı ya da ağrı olmadığı gibi gerekli görülmesi durumunda anestezi uygulanır. Böylelikle hastanın en kısa sürede probleminin çözülmesi amaçlanır. Kaplamanız çıktıktan sonra yeniden yaptırmanız boşlukların doldurulması ve diş yapınızın bozulmaması açısından önemlidir. Diş kaplaması nasıl çıkarılır araştırmasında olanlar için profesyonel bir uygulama gerektirdiğini belirtmekte yarar vardır.

Kaplama Dişte Çatlama Yada Kırılma

Dişleriniz daha öncesinde deneyimli ve uzman bir hekim tarafından kaplama yapılmadıysa eğer zaman içerisinde kırılabilir. Çatlaması ya da kırılması durumunda ise görüntünüze etki edeceğinden dolayı kısa zamanda tedavi edilmesi önemlidir. Yukarıda belirtilenler dışında dişlerini sıkan ya da gıcırdatanlarda da kaplama çatlaması ortaya çıkar.

Kaplama Dişi Neden Çıkarmak Gerekir?

Sağlam dişlerinizde çürük varsa ve kaplama kullanmaya devam ediyorsanız eğer zamanla daha büyük problemlere yol açabilir. Dişiniz tamamen çürür ve yanlardaki dişler ile damakları da etkilemeye başlar. İltihap kapmamak için kaplama hemen çıkarılmalıdır. Kaplama diş nasıl çıkarılır ücret nedir diye soranlar için ise oldukça ekonomiktir. Bütçelere hitap eden fiyatlar belirlenir.

Kaplama Diş Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Kaplamaları da normal dişiniz gibi düşünüp günde en az 2 kere fırçalamanız gerekmektedir.
  • Kaplamaların altında yemek artığı kalabilir bunun için süper floss kullanılması gerekmektedir.
  • 6 ayda 1 düzenli kontrole gidilmesi gerekmektedir.
  • İlk zamanda sızlamaların olması normaldir. zamanla geçecektir. Geçmemesi durumunda doktorunuzun önerdiği ağrı kesiciyi kullanabilirsiniz yine geçmemesi durumunda hekiminizden randevu alabilirsiniz.
  • Doktorunuz dişleri geçici yapıştırabilir. bu durumda kaplamalar daha kolay çıkabilir. Geçici olarak yapıştırılan diş sürekli düşecek diye bir durum yoktur. Deneme kullanımı yapıldıktan sonra sorun yoksa daimi olarak yapıştırılacaktır.
  • Diş ipi kullanımına devam edilmelidir. Hatta kullanım sıklığı arttırılmalıdır.
  • Aşırı sert yiyeceklerde dikkatli olunmalıdır. Ceviz fındık vb. yiyeceklerin kabukları kırılmamalıdır.
  • İlk yapıştırıldığı zaman daimi ya da geçici yapışkan artıkları kalmış olabilir. Dişlerinizi fırçaladığınız zaman ağzınıza gelebilir korkmayın.
  • Her türlü sorununuz için doktorunuzdan randevu alabilirsiniz.
  • Ağzınızda yabancı bir madde olduğu için alışmanız zaman alabilir.
  • Kaplamalar, dilinize, dudağınıza, ağız içinize çok büyükmüş gibi gelebilir. Bunun sebebi ise uzun süredir o bölgede diş olamamasından kaynaklıdır. En geç 15 gün içerisinde alışmış olacaksınız.