Ankara Diş İmplant Tedavisi Nedir

İmplant Diş Nedir?

İmplant Tedavisi Nedir?

Diş implant ağızda eksik olan dişlerin yerine konması amacıyla, genellikle titanyum veya titanyum bileşiklerinden hazırlanan yapay diş kökleridir.

İmplant
İmplant Ankara

Ankara İmplant Tedavisi

Titanyum vücut dokuları ile etkileşime girmediği ve kuvvetlere karşı dirençli bir materyal olduğu için implant malzemesi olarak tercih edilir. İmplantlar daha önceden kaybedilmiş dişlerin oluşturduğu boşluklara ya da ciddi bir enfeksiyon yoksa hemen çekim sonrası diş yuvasına yerleştirilebilir.

 

İmplantlar, sabit ya da hareketli protezler yapmak amacı ile kemiğin yeterli ve uygun olduğu durumlarda basit bir operasyonla çene kemiğine yerleştirilirler. Eğer kemik miktarı ve yoğunluğu istenilen seviyede değilse implantların uygulamasından önce kemik oluşturmaya yönelik işlemler yapılması gerekebilir.

İmplant Fiyatları

İmplant fiyatları Türk Diş Hekimliği Birliği fiyat tarifesine göre saptanmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Eot Klinik Ankara iletişim sayfasında bize ulaşabilirsiniz

 

Kaybedilen her diş için bir implant mı gerekir?

 

Çoklu dis eksikliklerinde implantları doğru aralıklarla doğru pozisyonlara yerleştirilip implant destekli köprü protezleri yapılabilir. Yerleştirilecek implantın sayısı ancak mevcut kemik durumuna gore hekiminizin klinik ve radyografik muayenesinden sonra belirlenebilir.

 

Damak (hareketli) protez kullanan hastalar yararlanabilir mi?

 

Şu anki teknoloji ile tamamen dişsiz ağıza sahip hastalar bile yeterli kemikleri varsa doğrudan, yoksa kemik oluşturma işlemleri sonrası yapılacak implantlar sayesinde sabit protezler kullanabilmektedir.. Özellikle dişsiz alt çenede takıp çıkarmalı bir protez kullanılması hasta için oldukça zordur çünkü, içeride sürekli oynayan bir dil dışarıda yanak ve dudak konuşma ve yemek yeme esnasında hastaya oldukça sıkıntı verirler. İmplant sayisinin artirilmasi ile sabit protez veya daha az sayıda implant ile implant destekli hareketli protezler ile hastalarımız tam dişsiz protezlere göre daha konforlu ve stabil protezlere sahip olabilmektedir.

 

İmplantların sağladığı yararlar nelerdir?

 

Cekilmis veya kaybedilmiş  dişin yerine implant ile yeni diş yapılması çevre dişlerin ve tüm çiğneme sisteminin sağlığı ve fonksiyonu için önemlidir. Doğal diş formunda, estetik ve çiğneme fonksiyonunu yerine getiren bir diş elde edilirken, çevredeki dişlerin kayıp diş boşluğuna kayması ve diğer dişlerdeki şekil bozuklukları da engellenmiş olur. Ayrıca diş çekimi sonrası oluşan boşlukta zamanla meydana gelen kemik kaybı implantın yapılması ile engellenir.

 

İmplant işleminin köprü yapımı ile karşılaştırıldığında avantajı nedir?

 

Tek diş eksikliği veya birden fazla diş eksiklikliğinin olduğu hastalarda klasik köprü yapımında kayıp boşluğun önündeki ve arkasındaki dişlerin kesilmesi, küçültülmesi ve madde kaybına neden olunması söz konusudur. Fakat implantın uygulaması yapıldığında herhangi bir dişin kesilmesine gerek kalmadan eksik dişin önce kökünü taklit eden implantı yerleştirilmekte daha sonra ise üst protezi (diş) yapılarak dişsizlik giderilmektedir.

İmplant Diş

Her hastaya uygulanabilir mi?

 

İmplant uygulaması bazı istisnai durumlar haricinde herkese uygulanabilen başarılı bir tedavi şeklidir. İmplantın yerleştirilebileceği kalınlıkta, yükseklikte ve kalitede kemiği olan ve herkese ‘’sistemik sağlık durumu’’ değerlendirilerek implant yapılabilir.

Bir kişide yeterli kemik dokusu olması bazı etkenlere bağlıdır. Bazı kişilerde kalıtımsal olarak çok ince/kalın ya da az/çok kemik olabilir. Bazı kişilerde ise diş ve dişeti iltahapları çevrelerindeki kemik dokusunun erimesine ve azalmasına sebep olurlar. Bu nedenle bir dişin çekimine karar verilmişse kemik kaybına neden olmamak için çekimin hemen yapılmasında fayda vardır. Bazı durumlarda çekimden sonra implantın yapılmadan beklenebilmekte, bazı vakalarda ise çekim yapıldığı seansta implant yerleştirilebilmektedir.

 

Hangi durumlarda uygulaması risklidir?

 

  • İyileşmeyi etkileyen diyabet ve kronik kardiyovasküler hastalıklar
  • Kemik gelişimi tamamlanmamış olan genç hastalar
  • Hamileler
  • Çok miktarda sigara kullanan kişiler (sigara kullanımı ağız içindeki iyileşmeyi baskılar ve implant başarısının düşmesine neden olabilir)
  • Alkol ya da uyuşturucu madde bağımlıları
  • Baş ve boyun bölgesine yüksek dozda radyoterapi uygulanmış kişiler
  • Yüksek tansiyon, bağ dokusu hastalıkları, hemofili ve önemli bağışıklık sistemi yetersizlikleri gibi kronik hastalıkları olan kişiler
  • Kortikosteroid ya da immun sistemi baskılayıcı ilaç kullanan bireyle

Bu hasta gruplarında implant uygulaması risklidir ancak hastalık durumlarının derece ve ciddiyetine bağlı olarak hastalarimizin medikal doktorları ile konsültasyon sonrası hastamızın genel saglıgına öncelik vererek implant yerleştirilmesi mümkün olabilir.

İmplantları vücudun kabul etmemesi gibi bir durum olabilir mi?

 

Vücudun implantı kabul etmemesi aciklamasi bilimsel dayanaklı değildir, implantların insan vücudunda bilinen hiçbir yan etkisi ya da alerjik reaksiyonu yoktur ancak bazı hastalar implantın uygulaması için uygun olamayabilir veya yetersiz kemik varliginda uygun kemik tozu (ogmentasyon) islemi yapilamamis olabilir. Dental implant uygulamalarında hekimin tecrübesi ve bilimsel altyapısı ile orantılı nadir de olsa komplikasyonlarla karsilasilabilmektedir fakat vücut kabul etmedi aciklamasi bilimsel degildir.

 

Vücutta kemik erimesi varsa ağızda da kemik erimesi var anlamına mı gelir?

 

Vücuttaki kemik erimesi ile ağızdaki kemik erimesi farklı sağlık sorunlarıdır. Vücutta yüksek oranda kemik erimesi olsa bile ağızda çok iyi bir kemik olabildiği gibi vücutta çok iyi bir kemik sağlık durumu olduğu halde ağızda gecirilimis diyeti hastaligina bağlı olarak kemik seviyesi yetersiz olabilir.

 

İmplantların dezavantajları var mıdır?

 

Malzemelerinin yüksek teknoloji ile üretilmesi ve kullanılan birçok markanın ithal olması nedeniyle, maliyeti klasik protezlere göre daha fazladır. Bir başka dezavantajı ise özellikle kemik yetersizliği olana hastalarda cerrahi bekleme sureci bazen biraz daha uzun olabilmektedir. Ancak gunumuz teknolojisinde hemen yerleştirme hemen yükleme protokolleri daha fazla hastada uygulanabilir hale gelmiştir.

 

İmplant tedavisi nasıl yapılır, hangi süreçleri içerir?

 

İmplantların uygulaması günümüzde çok basit ve ağrısız bir uygulamadır. Önce lokal anestezi ile bölge uyuşturulur, implant yerleştirilecek kemikte bir yuva hazırlanır ve implant yerleştirilir. İmplant yerleştirildikten sonra, iyileşme döneminde implantın üzerinde kalacak olan vidalar yerleştirilir ve iyileşme dönemi beklenir.

Diş implantlarının çiğnemeyle oluşan basınçlar karşısında sağlıklı olarak kalabilmesi için, çene kemiği ile tam olarak kaynaşması gereklidir. Bu süre operasyonun türü, bölgesi, hastanın yaşı ve sağlık durumuna göre değişiklik gösterir. Operasyondan sonra kalıcı protezlerin yapımı için en az 5 hafta, en fazla 3 ay gibi bir süre gereklidir. Kemik yetersizliğinde yeni kemik oluşturulmuş bölgelere yapılan implantlarda bekleme süresi uzayabilir. Sonrasında ölçü alınır ve planlanan protez yapılır.

Ömrü ne kadardır?

Hasta ağzına yerleştirilmiş bir implantın kullanım süresini belirleyen en önemli faktör hastanın günlük bakımına gösterdiği özendir. Tüm hastalar gibi implant taşıyan hastalar da mutlaka 6 ayda bir diş hekimine başvurmalı ve diş temizliği yaptırmalıdır. Bu kontroller sırasında bir sorun tespit edilirse erken müdahale edilerek sorunların ilerlemesi de engellenebilir.

 

Markası önemli midir?

 

İmplant markası olarak AR-GE çalışmalarına önem veren, uzun vadede başarısı gösterilmiş, teknik destek konusunda sıkıntısı olmayan ve protez üst yapı için yeterli seçeneği sunan implantın sistemlerinin seçilmesinde fayda vardır. Ancak, ımplant uygulamasının başarılı olması hastanın iyileşme potaniyeli, sigara kullanımı, ağız hijyeninin durumu, diyabet gibi iyileşmeyi etkileyebilecek sistemik hastalıkların varlığı, ve hekimin cerrahi becerisi ile de ilgilidir.

 

Pahalı bir tedavi midir?

 

İmplantta kullanılan titanyum % 99,9 saflıkla elde edilen çok ileri bir endüstri ürünüdür. Bu yüzden muayenehaneye giriş fiyatları yüksektir. İmplant tedavisinin ücretinin yüksek ya da düşük olması uygulanan implantın markasına, işlem sırasında kullanılan yardımcı cerrahi malzemelere bağlıdır. Fakat marka sayisinin artması, daha uzun suredir bu tedavi ve markaların uygulanabilir olması gibi nedenlerle hem güvenilir daha ekonomik implant markalar da piyasada yer almaktadır.

BİZE ULAŞIN

MAHALL KULE OFİS

Mustafa Kemal Mah. Dumlupınar Bul. No: 274 B-Blok  Kat:15 Daire:167  06530 Çankaya/ANKARA

(0312) 466 22 77 - (0533) 598 56 71

Google Map

Google Harita Üzerinden Adres Bilgisi