Diş İmplantları İçin Kemik Grefti Uygulaması Ankara

Diş İmplantları İçin Kemik Grefti Uygulaması Ankara

Diş İmplantları İçin Kemik Grefti Uygulaması Ankara

Kemik grefti, çenenin bir kısmında kemik kaybı olduğunda veya ek desteğe ihtiyaç duyulduğunda gerçekleştirilir. Bu tedavi, kemik materyalini vücudun başka bir kısmından veya donör kaynağından alınır. Daha sonra diş implantının yerleştirileceği çene kemiği bölgesine nakledilir. Diş implant yerleşimini ve restorasyonunu daha öngörülebilir hale getirmek için implant cerrahınız kemik veya yumuşak doku (diş eti) grefti önerebilir. Kemik greftleri diş implantları, ve protezler için daha iyi bir ortam ve destek sağlamak için kullanılır.  Ayrıca yeni kemik dokusunun büyümesini teşvik eder.

Diş implantları için neden kemik grefti gerekli olabilir ?

Diş implantı ameliyatının başarısını garantilemek için çenenizin yeterince sağlıklı kemiklere sahip olması gerekir. Maalesef bazen durum böyle olmayabilir. İşte çene kemiklerinizin zayıf olmasının bazı nedenleri.

  • Periodontal hastalık: Bunun gibi devam eden diş eti enfeksiyonları, dişlerinizi destekleyen kemiğe ve yumuşak dokuya zarar verebilir. Periodontal sorunların çoğu plak kaynaklı inflamatuar lezyonlardan oluşur ve 2 türde ortaya çıkar: periodontitis ve diş eti iltihabı.
  • Yaralanma: Çene kemiğinde yaralanma/travma sıklıkla diş hasarından kaynaklanır. Dişiniz kırıldığında da travma meydana gelebilir. Artık ısıran yüzey kalmadığında kemik kaybı meydana gelir.
  • Diş kaybı: Diş kaybıyla birlikte kemik kaybı da meydana gelir. Çünkü diş kaybedildiğinde dişi desteklemek için kullanılan kemik zamanla bozulmaya başlayabilir.

Çene kemiklerinizin diş implantı ameliyatı için yeterince güçlü olmasını sağlamak için diş kemiği grefti prosedürü çok gereklidir. Tüm kemik grefti hizmetlerini verimli ve kolay bir şekilde gerçekleştirmek için EOT Klinik Ankara ekibimize güvenebilirsiniz .Güvenliğinizi ön planda tutmak için yüksek kaliteli diş ekipmanı ve ürünleri kullanıyoruz.

Diş implantları için kullanılan kemik grefti türleri

Diş implantları için yaygın olarak 3 tip kemik grefti kullanılır :

  • Otogreft: Bu, hastanın vücudunun başka bir kısmından kemik materyalinin alınarak çene kemiğine nakledilmesini içerir. Otogreftler genellikle en etkili olanlardır. Bunun nedeni, kemik dokusunun hastanın kendi vücudundan alınması nedeniyle reddedilme riskinin azalmasıdır.
  • Allogreft: Bu, bir donör kaynağından alınan kemik materyalinin kullanılmasını içerir; bu, etkili olmasına rağmen Allogreftlerin küçük bir ret riski ve hastalık bulaşma olasılığı yaratabileceği anlamına gelir. Bununla birlikte, diş implantı prosedürlerine ihtiyaç duyan hastalar için uygun maliyetli bir seçenek olarak kabul edilirler .
  • Ksenograft: Bu tür kemik greftleri daha az kullanılır ancak bazen etkili olabilir. Bu yöntemde hayvansal bir kaynaktan (örneğin inek) kemik materyali alınarak çene kemiğine nakledilir.

Diş implantları  için kemik greftlerinde kullanılan malzemenin seçimi çeşitli faktörlere bağlı olacaktır. Bunlar arasında kemik defektinin büyüklüğü ve yeri, hastanın genel sağlık durumu ve tıbbi geçmişi ve cerrahın deneyimi ve tercihleri yer alır.

Diş implantları için kemik grefti – Prosedür

Diş kemik grefti işlemine ihtiyacınız olduğuna karar vermeden önce EOT Klinik Ankara’ya danışın. İşlem için iyi bir aday olup olmadıklarını kontrol etmek için hastanın ağız sağlığını değerlendireceğiz. Hastanın rahat olmasını ve ağrısız olmasını sağlamak için anestezi veriyoruz. Daha sonra diş eti dokusunda bir kesi oluşturarak çene kemiğini açığa çıkarıyoruz. Kemik grefti yerleştirme: Daha sonra kemik malzemesini diş implantını yerleştireceğimiz bölgeye yerleştiririz . Kemik greftini yerinde tutmak için pimler ve vidalarla sabitleyebiliriz. Sonra kesiyi dikişlerle kapatıyoruz. Son olarak hastaya iyileşme sürecinde bölgeye nasıl bakım yapması gerektiği konusunda bilgi veriyoruz.

Diş kemiği grefti İyileşme süreci

Diş kemiği greftlemesinden sonra iyileşirken aşağıdaki aşamalardan geçmesi beklenebilir:

  • Ağrı yönetimi: Diş kemiği grefti sonrası bir miktar rahatsızlık ve ağrı doğaldır. Neyse ki hasta ilaç yardımıyla bu ağrıyı yönetebilir.
  • İyileşme süresi: Birkaç ay sonra kemik grefti çene kemiğiyle tamamen kaynaşacak ve diş implantı için sağlam bir temel oluşturacaktır . Dişlerin etkili bir şekilde iyileşmesini sağlamak için aşağıdaki bakım sonrası ipuçlarımıza göz atın.
  • Takip randevuları: Hastanın , iyileşme sürecini izlemek için  takip randevularına katılması gerekecektir . Takipler olmadan iyileşmeyi geciktirme riskiyle karşı karşıya kalabilirsiniz.

Diş kemik grefti işlemi sonrası bakım

Diş implantları için kemik grefti uygulandıktan sonra diş bakımı önemlidir. Diş kemiği grefti işleminden sonraki ilk 24 saat boyunca bölgeyi fırçalamaktan veya diş ipi kullanmaktan kaçının. Bu iyileşme aşamasını uzatabilir ve tahrişe neden olabilir. EOT Klinik Ankara ekibimizin talimatına göre diş ipi ve dişlerinizi nazikçe kullanabilirsiniz. Ameliyatın ertesi gününden itibaren, iltihabı önlemek ve iyileşme şansını artırmak için ağzınızı günde birkaç kez ılık tuzlu suyla nazikçe çalkalayabilirsiniz.

İşlemden sonra en az bir hafta boyunca sigara içmekten veya herhangi bir tütün ürünü kullanmaktan kaçının. Bunu yapmazsanız iyileşme süreci yavaşlayabilir ve daha fazla komplikasyona neden olabilir. İşlemden sonraki ilk birkaç gün yumuşak yiyecekler yiyin. Sert veya gevrek yiyecekler ameliyat bölgesini tahriş edebilir. Ameliyat sonrasında reçete edilen ilaçları ihmal etmeyin. Uygun iyileşmeyi sağlamak için planlandığı gibi takip randevularına katılın.

Sonuç olarak, kemik grefti ameliyatı sonrası diş bakımının anahtarı, ameliyat bölgesine nazik davranmaktır. Bu, enfeksiyonu önlemek için iyi bir ağız hijyeni sağlamayı ve iyileşmeyi hızlandırmak için her türlü önlemi almayı içerir.