İmplant Yaptırma Yaşı Kaçtır? Yaş sınırı Nedir?

İmplant Yaptırma Yaşı Kaçtır? Yaş sınırı Nedir?

İmplant Yaptırma Yaşı Kaçtır? Yaş sınırı Nedir?

İmplant, çene kemiğine yerleştirilen titanyum vidalardır. Bu vidalar, diş kökü görevi görür ve üzerine porselen veya zirkonyumdan yapılmış bir diş yerleştirilir. İmplant, eksik dişin yerini tamamen doldurur ve doğal dişe en yakın görünümü sağlar. Peki implant yaptırma yaş sınırı nedir bunu açıklamaya çalışalım.

İmplant tedavisi, eksik diş problemi için en etkili ve uzun ömürlü tedavi yöntemlerinden biridir. Ancak implant tedavisinin yapılabilmesi için bazı şartlar vardır. Bunlardan biri, çene kemiğinin yeterli miktarda olmasıdır. Kemik gelişiminin tamamlanmadığı durumlarda implant tedavisi uygulanamaz.

Kemik gelişiminin tamamlanma yaşı, kişiden kişiye değişir. Genel olarak kızlarda 15-16, erkeklerde 17-18 yaşlarında kemik gelişimi tamamlanır. Bu nedenle, implant  yaş sınırı  en erken 18 yaşından sonra yapılabilmesi önerilir. Kemik gelişiminin tamamlanmasına çok az kaldığı durumlarda, implant tedavisi uygulanabilir. Ayrıca, kemik eksikliği olan durumlarda, kemik dolgusu veya kemik grefti gibi işlemler yapılarak implant tedavisinin uygulanabilmesi sağlanabilir.

Genel Sağlık Durumunu İmplant Yaptırmayı Etkiler

İmplant tedavisinin uygulanabilmesi için diğer bir şart ise, genel sağlık durumunun iyi olmasıdır. İmplant tedavisi, cerrahi bir işlemdir ve genel sağlık durumu iyi olmayan kişilerde implant tedavisi uygulanmamalıdır. Sonuç olarak, implant tedavisinin uygulanabilmesi için çene kemiğinin yeterli miktarda olması ve genel sağlık durumunun iyi olması gerekir. Kemik gelişiminin tamamlanmadığı durumlarda, kemik gelişiminin tamamlanması beklenmeden de implant tedavisi uygulanabilir. Ancak, bu durumda implant tedavisinin başarısız olma riski daha yüksektir.

İmplant tedavisi yaptırmayı düşünüyorsanız, öncelikle EOT klinikten bir muayene ve değerlendirme almanızı tavsiye ederiz. Diş hekiminiz, sizin için en uygun tedavi yöntemini belirleyecektir.

İmplant Yaptırmak İçin Kaç Seans Gitmem Gerekir?

İlk seansta diş hekiminiz genel bir muayene yapacaktır. Daha sonra sizden radyografi isteyecektir. Bu radyografi genellikle panoramik diş röntgenidir. Bu görüntüler üzerinde mevcut kemik miktarını inceler. Böylece implant planlamasını yapar. İkinci seansta implant uygulaması gerçekleştirilir. Bir sonraki seans, yani 3. seansta kontrol yapılır. İmplantınızın cerrahi safhası bitmiştir. Daha sonra implant üst yapısı yani dişinizin görünen kısmı yapılarak işlem bitirilir.

İmplant Diş Tedavisi Ne Kadar Sürer?

İmplant diş tedavisinin süresi; 2 ay ile 6 ay arasında değişiklik gösterebilmektedir. Diş implant tedavisinin süresi her hasta için farklılık göstermektedir. Hastanın tedaviye cevap verme süresi, tedavi planlaması, implant yapılacak olan diş sayısı, implant tedavi yöntemi ve bu süreçte hastanın doktorunun tavsiyelerine ne kadar uyduğu gibi birçok faktör implant tedavisinin süresini etkilemektedir. Diş kaybı, diş etlerinin dibindeki kemikte hasar oluşması, yaşlılığa bağlı olarak çene yapısının değişmesi gibi diş kaybı ile sonuçlanan durumlarda başvurulmaktadır. Çene kemiğine implant ismi verilen yapay diş kökü ve üzerine de diş protezi yerleştirilmektedir.

İmplant Tedavisi Ağrılı Mıdır?

İmplant tedavisi ağrılı mıdır diyen  soran hastalar,  bu operasyonun kemik miktarı ve yoğunluğu olan hastalar için oldukça kısa süren bir işlem olduğunu söylemek gerek. İmplant yapılırken lokal anestezi uygulanacağı için işlem yapılacak bölge yeterince uyuşturulmuşsa herhangi bir ağrı hissedilmesi söz konusu değildir. Ancak anestezinin etkisi bittikten sonra hafif bir ağrı yaşandığı için hastalar, ister istemez implant ağrısı ne zaman geçer sorusunu soruyorlar. İmplant ağrısı uygulama sırasında oluşmamaktadır.

İmplant tedavisi sırasında diş etlerinin hissizleştirilmesi, diş hekimi için rutin bir işlem olduğu için korkmanıza gerek yoktur. Çene kemiğinizde yapılacak cerrahi işlemlere bağlı olarak tedavi sonrası hafif implant ağrısı olabilir ancak tedavi sırasında hiçbir acı hissetmezsiniz.