Kemik yetersizliğinde-Kemik Kaybı-İmplant Ankara

Kemik yetersizliğinde-Kemik Kaybı- İmplant tedavisi

KEMİK YETERSİZLİKLERİNDE (Kemik Kaybı) İMPLANT TEDAVİSİ

Çenelerdeki diş eksikliği olan bölgelerde zamanla kemik kaybı dediğimiz atrofi meydana gelmektedir.Bu durum genellikle dental implantların yerleşebileceği kemiğin kalitesi ve miktarını olumsuz yönde etkilemektedir.Böyle durumda olan hastalarda dental implant yapımı çok zor olmakla beraber bazen imkansız olmaktadır. Günümüzde, ihtiyacımız olan kemik kaybını durumunu tedavi edebilme imkanına sahibiz. Kemik kaybına neden olan bölgeyi greftlemekle sadece dental implantların yerleşebileceiği kemik miktarını elde etmekle kalmaz aynı zamanda fonksiyonel ve estetik görünümünü de iyileştirmiş oluruz.

Diş eksikliklerini gidermek için uygulanan implantların yapılacağı bölgelerin incelenebilmesi için detaylı bir klinik muayene yapılmalıdır. Yapılan röntgen ve ağız içi tetkikler sonrasında eğer bölgede yeterli kemik hacmi yoksa uygulanacak bölgenin anatomik özelliğine göre yardımcı cerrahi tekniklerinden yararlanılabilir. Muayenede genel ağız-diş sağlığınız ve dişeti sağlığınız değerlendirilmeli bu anlamda bir problem varsa implant tedavisi öncesi yapılması gereken tedaviler tamamlanmalıdır.

Ankara İmplant Merkezi

DENTAL İMPLANTLAR / Kemik Yetersizliklerinde İmplant Tedavisi

İmplant Tedavisi Öncesi Muayene:

Bu muayenede genel ağız-diş sağlığınız ve dişeti sağlığınız değerlendirilmeli bu anlamda bir problem varsa implant tedavisi öncesi yapılması gereken tedaviler tamamlanmalıdır. İmplantın yerleştirileceği bölgedeki kemiğin şeklinin , yüksekliğinin-kalınlığının ve kalitesinin değerlendirilmesi için ise radyografik muayene yapılmalıdır. Bu amaçla hata payı olmaması için tomografiler  alınır ve üzerinde yapılacak inceleme ve ölçümlere göre tedaviniz planlanır.

Sadece röntgen çektirmem yeterli değil mi?
Genel ağız diş sağlığı hakkında bilgi veren panoramik röntgenler sadece iki boyutlu bilgi verdiği ve ölçüm açısından net sonuçlar veremeyebileceği için implant tedavisinin planlanmasında 3 boyutlu görüntü veren dental tomografi kullanılmaktadır. Tomografilerle normal röntgen filmlerinde görülmeyen kemik ve yumuşak doku detayları görülebilmekte ve tedavi kalitesi artırılabilmektedir.

Çene kemiği tozları hangi durumlarda kullanılır?

Kemik greftleri dental implantların yapılacak bölgede yetersiz kemik varlığı, diş çekimiyle aynı seansta implant yapılması istenen durumlar,  implant öncesi sinüs tabanı yükseltme operasyonlarında ya da kronik iltihaba sebep olan ve uzun süre ağızda kalarak kemiğin erimesine neden olan dişlerin çekimi esnasında kullanılır. İçerdiği hücreler, kemik oluşumu ve büyümesi için gerekli maddeler sayesinde bölgenin daha hızlı iyileşmesine ve kemik hacminin artmasına yardımcı olur.

Sinüs tabanı yükseltme ve kemik tozu

Üst çenede her insan kafa tasında bulunan hava boşlukları olan, sinüs boşluklarının olduğu arka bölgelerde kemik yüksekliği yetersiz ise "Sinüs Lifting" (Sinüs tabanı yükseltme ve kemik tozu yerleştirme) operasyonu ile kemik yüksekliği kazanılabilir. Alt çene ise genellikle mevcut çene kemiğinin yüksekliğinden anatomik yapılar (Alt çene siniri) nedeniyle tam olarak yararlanılamaz. Bu durumlarda uygun vakalar da yapay kemik tozu uygulaması veya çenenin başka bir bölgesinden elde edilen kemik nakli operasyonu uygulanabilir. Yine kemik kalınlığının yetersiz olduğu durumlarda kemiği genişletmeye yönelik bir takım operasyonlar yapılabilir.

Kemik hacmini artırmaya yönelik işlemler implant uygulaması ile eş zamanlı yapılabileceği gibi, öncelikle yeterli kemik hacmi sağlanıp daha sonra implant yerleştirilmesini içeren iki aşamalı olarak da yapılabilir. Bu durum genellikle mevcut kemik hacminin miktarı ile ilgilidir.Diş hekimi operasyon  öncesi yapacağı ağız içi ve röntgen muayenesinin ardından işlemleri eş zamanlı mı iki aşamalı mı yapacağına karar verir.

Kemik hacmini artırmaya yönelik işlemler için hastanın kendi kemiği kullanılabileceği gibi yapay kemik tozları da bu işlemler için kullanılabilmektedir. Kemik tozunun kullanıldığı durumlarda rutin implant iyileşme süresine ek olarak 1-2 ay daha uzun kemikleşmenin beklenilmesi gerekebilmektedir.

Günümüzde kemik hacminin yetersizliği nedeniyle oldukça az hastada implant uygulaması yapılamamaktadır. Hastalara uygulanacak kemik hacmi artırma işlemleri sayesinde hastaların %90'ına implant uygulanabilmektedir.

BİZE ULAŞIN

MAHALL KULE OFİS

Mustafa Kemal Mah. Dumlupınar Bul. No: 274 B-Blok  Kat:15 Daire:167  06530 Çankaya/ANKARA

(0312) 466 22 77 - (0533) 598 56 71

Google Map

Google Harita Üzerinden Adres Bilgisi